Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@16:56:15 GMT

خطر بیخ گوش اهالی کوی وحدت زنجان

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۱۱۶۷۳

خطر بیخ گوش اهالی کوی وحدت زنجان

ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی زنجان از جمله کوی وحدت سال‌ها است با مشکلات زیادی دست به گریبان هستند و زندگی در حریم راه‌آهن این مشکلات را دوچندان کرده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، کوی وحدت زنجان از جمله مناطق حاشیه شهر و سکونتگاه‌های غیر رسمی است که اهالی آن بارها مشکلاتشان را به گوش مسئولان رسانده‌اند و هر بار با در بسته مواجه شده‌اند؛ انگار قفلی که بر مشکلات این منطقه زده شده با هیچ کلیدی گشوده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حیدری، یکی از اهالی این منطقه است که دل پری از بی‌توجهی مسئولان به مشکلاتشان دارد. وی می‌گوید: برای معاون استاندار زنجان مشکل را بازگو کردیم و قرار شد در شهرک شهدا یا در یک منطقه دیگر به ما زمین بدهند؛ بسیاری از مسئولان استان و شهرستان قول‌های این چنینی به ما داده‌اند اما تاکنون هیچیک از وعده‌ها عملیاتی نشده است.

محمدی از دیگر اهالی کوی وحدت زنجان اظهار می‌کند: خط سوم راه‌آهن حریم ندارد و همه ساختمان‌های واقع در این حریم دچار مشکل هستند، دو متر زمین را می‌کنیم به آب می‌رسیم و همه واحدهای مسکونی کوی وحدت در حال تخریب است.

این شهروند ساکن کوی وحدت با بیان اینکه ۷۵ خانواده در حریم راه‌آهن جانشان در خطر است، ادامه می‌دهد: ۳۰۰ خانواده کوی وحدت فاقد امکانات بهداشتی و آموزشی هستند و مزاحمت‌های زیادی برای اهالی ایجاد شده است.

وی به سفر اخیر رئیس جمهور به استان اشاره می‌کند و می‌گوید: وزیر راه در زمان سفر رئیس جمهور به استان با اصرار اهالی در این منطقه توقف کرد و قول مساعد برای جابه‌جایی داد که تاکنون میسر نشده است.

محمدی با بیان اینکه اهالی کوی وحدت شش سال قبل از قانون منع ساخت‌وساز، در حریم راه‌آهن واحدهای مسکونی بنا کرده‌اند، تاکید می‌کند: همه واحدهای مسکونی کوی وحدت دارای سند است.

صحبت‌های اهالی در حالی مطرح می‌شود که مسعود بیات‌منش، مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا می‌گوید: خانه‌های اهالی کوی وحدت در حریم نوار حفاظتی راه‌آهن ساخته شده است، راه‌آهن حریم تملکی دارد و ساخت‌وساز در حریم ۱۷.۵ متری ممنوع است.

وی با بیان اینکه حریم حفاظتی بر طبق قانون ایمنی راه‌ها ۳۰ متر است، می‌افزاید: از سال ۷۰ اجازه ساخت‌وساز در این حریم داده نشده است اما اهالی قبل از این قانون اقدام به ساخت‌وساز کرده‌اند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان با تاکید بر اینکه اخذ پروانه توسط شهرداری انجام می‌شود، اظهار می‌کند: راه‌آهن قانونی در دست ندارد، متولی بازآفرینی شهری شهرداری‌ها هستند و کوی وحدت نیز جزئی از سکونتگاه‌های مورد هدف بازآفرینی است؛ شهرداری باید پروژه تعریف کند و ستاد بازآفرینی شهرستان زنجان به ریاست فرماندار در این خصوص پیش قدم باشد.

بیات‌منش با بیان اینکه مشکل باید به دست دبیر ستاد شهرستان (شهردار) حل شود، می‌گوید: ما این درخواست را از شهردار و فرماندار داشتیم تا راهکارهایی را ارائه دهند؛ ستاد بازآفرینی استان به ریاست استاندار و دبیری اداره کل راه و شهرسازی، پروژه پیشنهادی شهرستان را تصویب کرد تا بر مبنای این مصوبات، تکلیف هر دستگاه مشخص شود.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات کوی وحدت باید در چهارچوب این قانون حل شود، می‌افزاید: راه و شهرسازی تنها دبیر ستاد بازآفرینی استان است و به تنهایی نمی‌تواند این مشکل را حل کند و نیاز است راهکار قانونی در نظر گرفته شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان ادامه می‌دهد: همکاران من پیگیری‌های لازم را انجام داده‌اند اما تاکنون صورتجلسه‌ای از فرمانداری و شهرداری مبنی بر باز آفرینی کوی وحدت ارسال نشده است.

بیات‌منش خاطرنشان می‌کند: راه و شهرسازی به عنوان دبیر ستاد بازآفرینی استان صرفاً سیاست‌گذاری انجام می‌دهد و بخش اجرایی بر عهده شهرداری است، راه‌آهن نیز باید اقدامات عملیاتی و اجرایی را انجام دهد.

انسیه ابوبصیر، عضو شورای اسلامی شهر زنجان با اشاره به وجود سکونتگاه‌های غیررسمی و مشکلات محلات کوی وحدت، کوی فلسطین و کوی فاطمیه که غالباً اقشار کم‌درآمد زنجان در آن سکونت دارند، می‌گوید: ساکنان برخی از این سکونتگاه‌ها شرایط بسیار سختی دارند و از حداقل خدمات شهری برخوردار هستند.

وی ادامه می‌دهد: پس از سفر رئیس جمهور، ۶٠ میلیارد بودجه از طرف ستاد اجرایی فرمان حضرت امام برای اسکان ساکنان این سکونتگاه‌ها در طرح‌های ملی مسکن مهر در شهر زنجان اختصاص پیدا کرد.

عضو شورای اسلامی شهر زنجان ابراز امیدواری کرد: مسئولان ذی‌ربط باید اقدامات خود را با عنایت به اولویت‌های محرز اهالی ساکن در حریم راه‌آهن که بیش سه دهه است درگیر معضلات و مشکلات حاشیه‌نشینی هستند، انجام دهند.

ابوبصیر ادامه می‌دهد: دیوارها و سقف منازل ۷۳ خانوار به دلیل قرار گرفتن در حریم راه‌آهن و لرزش‌های حاصل از خطوط آن ترک خورده است و اهالی وادار به ترک شبانه منازل شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه شرایط سخت اهالی کوی وحدت به صورت مکتوب و شفاهی به مسئولان ادوار گذشته ابلاغ شده بود، می‌افزاید: طی یکی دو هفته اخیر اهالی مقابل ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی تجمع کردند که امیدواریم خواسته‌های آنها مورد توجه قرار بگیرد.

عضو شورای اسلامی شهر زنجان تصریح می‌کند: اهالی ساکن در کوی وحدت زنجان از حداقل خدمات شهری نیز برخوردار نیستند و زندگی در حریم راه‌آهن شرایط دشواری را پیش روی آنان قرار داده است و انتظار می‌رود با کمک مسئولان بخشی از بودجه کلان ستاد اجرایی فرمان امام به اسکان ٧٣ خانوار ساکن حریم راه‌آهن در مسکن ملی مهر، اختصاص داده شود.

کد خبر 558890

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران سکونتگاه غیر رسمی بافت غیر رسمی بافت شهری ساکنان سکونتگاه غیر رسمی شورای شهر زنجان شهرداری زنجان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ستاد بازآفرینی حریم راه آهن راه و شهرسازی ادامه می دهد سکونتگاه ها شهر زنجان ساخت وساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۱۱۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حریم و روستاهای شرق تهران برای گذران اوقات فراغت محل مناسبی هستند |‌ همدردی با آبشار اشک ریز

همشهری- مهدیه تقوی راد: نزدیک بودن تهران به دشت لار نیز باعث شده تا این دشت زیبا در بهار و تابستان پذیرای تعداد زیادی از گردشگران باشد.

روستای آردینه

نشانی: شمال شرقی رودهن، انتهای بلوار شریعتی

حریم منطقه: رودهن

چطور برویم: بزرگراه شهید بابایی شرق را به سمت آزادراه تهران ‌ـ پردیس بروید تا به جاده رودهن به لواسانات برسید، مسیری که دسترسی شما به روستای آردینه را فراهم می‌کند.

امکانات: محل استراحت، سرویس بهداشتی

امکان کمپ زدن: دارد

دیدنی‌ها: مناظر طبیعی، آبشار تنگه کوره

معرفی: کیفیت مرغوب و طعم مطلوب محصولات باغی آردینه این روستا را به یکی از مکان‌های کشت میوه‌های تابستانه تبدیل کرده است.

همسایگی با آبشار اشک ریز

شغل اکثر مردم این روستا کشاورزی و دامداری است و آنها همچنان بافت قدیمی و تاریخی خانه‌های خود را حفظ کرده‌اند. در شمال روستا یک مکان تاریخی به نام «امامزاده پیش» وجود دارد که ثبت ملی شده است. در محوطه داخلی امامزاده نیز یک درخت با قدمت ۵۰۰سال وجود دارد. مسجد قدیمی روستا که سال ۱۲۸۹ساخته شده و رودخانه سیاهرود ازجمله جاذبه‌های گردشگری روستا هستند که هر سال گردشگران بسیاری را برای بازدید از جاذبه‌های روستا به اینجا می‌کشانند.

روستای جورد

نشانی: شمال شرقی رودهن، بلوار شریعتی

حریم منطقه:رودهن

چطور برویم: در جاده کمربندی بومهن وارد جاده رودهن‌ـ لواسانات شوید و بعد از عبور از روستای آردینه به یک دوراهی می‌رسید، مسیر سمت چپ به این روستا می‌رود.

امکانات: مسجد، سرویس بهداشتی

امکان کمپ زدن: دارد

ویژگی: جاذبه‌های طبیعی، امامزاده روح‌الله

معرفی: روستای جورد جزو روستاهای پلکانی و کوهستانی است و به ماسوله تهران معروف است و قدمت آن به ۴۰۰سال قبل برمی‌گردد.

دسترسی به دشت لار

انبوه شقایق‌های وحشی، طبیعت این دشت را در فصل بهار به فرش قرمزرنگ تبدیل می‌کند و بسیار تماشایی می‌شود. آبشار سفیدآب، یکی از آبشارهای جاری دشت لار است که به نام آبشار قو نیز شناخته می‌شود. این آبشار در انتهای دره سفیدآب قرار دارد که محل قشلاق دامداران و عشایر استان تهران است. در ارتفاعات شمالی روستای جورد امامزاده‌ای وجود دارد که به نام امامزاده سیدروح‌الله مشهور است و نسبش به امام جواد(ع) می‌رسد. دشت لار در شمال این روستا قرار دارد.

کد خبر 849562 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها تابستان سفر - گردشگری گل و گیاه خبر مهم گیاهان و درختان روستا

دیگر خبرها

  • برخورد مرگبار قطار با مادر و فرزند ۱۰ ساله‌اش
  • چرا شیطان در یک لحظه تمام عباداتش نابود شد؟/تکبر؛تعرض به حریم خدا
  • حریم و روستاهای شرق تهران برای گذران اوقات فراغت محل مناسبی هستند |‌ همدردی با آبشار اشک ریز
  • تکبّر، تعرّض به حریم الهی و منجر به سقوط است
  • هشدار درباره حریم مدارس
  • دیدار مردمی معاون وزیر راه با اهالی جزیره لارک
  • طرح پهنه‌بندی حریم مشهد به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید
  • حمایت شورای وحدت زنجان از محمد اسماعیلی و سعید رفیعی در انتخابات
  • گذرگاه جنایت
  • لزوم حفظ حریم مادی‌ها و انهار در ناژوان